Wintersport

Een wintersportvakantie is niet compleet met de juiste outfit. En een goede wintersportjas is daar uiteraard een onderdeel van. Het beschermt je tegen de elementen zonder in te leveren op comfort door de grote bewegingsvrijheid.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Verschillende soorten wintersportjassen

Er zijn verschillende soorten wintersportjassen op de markt. Zo heb je de klassieke wintersportjas. Deze is gevoerd en de buitenste laag is gemaakt van stevig materiaal. De jas is geschikt voor de koude en wat mildere dagen op de piste. Dan heb je ook nog de hardshell en softshell wintersportjassen. Het verschil tussen deze twee jassen is dat softshell jassen niet waterdicht zijn. Het is wel een flexibele wintersportjas. Hardshell wintersportjassen zijn niet gevoerd en daardoor een stuk duurzamer. Want de jas is als je hem enkel draagt ook geschikt voor warmere dagen. Als de temperaturen ver beneden de 0 graden komen dan ga je voor optimale bescherming en isolatie en draag je onder hardshell een donsjas. Hierdoor zorg je voor extra bescherming tegen wind, kou en sneeuw.

Kies de perfecte wintersportjas

Heb je je wintersport naar keus gevonden? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuwe wintersportjas aanschaft. Ten eerste moet een wintersportjas ademend zijn. Je bent de hele dag actief op de piste en wilt geen transpiratievocht op je lichaam hebben. Dit zorgt ervoor dat je heel snel weer afkoelt en dat is alles behalve comfortabel. Want naast een ademend vermogen moet je wintersportjas ook comfortabel zijn. Het moet je niet belemmeren in je bewegingen en zeker niet knellen als je de piste af gaat. Zorg ervoor dat je jas niet te kort of te lang is. Te lang belemmert je bewegingsvrijheid en een te korte jas beschermt je niet optimaal tegen kou, wind en sneeuw.

Ook belangrijk: de mouwen mogen zeker niet te kort zijn. Een goede wintersport jas is water- en winddicht. Vooral dat laatste is belangrijk, want de wind is hetgeen wat je het snelst laat afkoelen. Ga voor een jas met een GORE-TEX membraan om er zeker van te zijn dat je jas winddicht is. Naast wind en water moet je jas ook bestand zijn tegen sneeuw. Een goede wintersportjas is voorzien van een sneeuwvanger. Zo kan de sneeuw vanaf de onderkant niet naar binnen komen. Kijk ook goed naar de opbergmogelijkheden die de winterjas heeft, voordat je hem aanschaft. Op een skidag heb je redelijk wat spullen bij je. Denk aan je skibril, een skipas, handschoenen etc. en deze wil je makkelijk kunnen opbergen.

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste winterjassen trends van 2018/2019? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.