Winterjassen trends heren 2017/2018

Vrouwen hebben elk jaar op het gebied van winterjassen wel weer nieuwe trends. Maar als man heb je tegenwoordig ook keus genoeg zodra de herfst zich aandient. Wat we deze herfst en winter veel gaan zien is een schifting van meer zakelijke/nette jassen naar oversized jassen en winterjassen met een klassieke en retro afwerking. We hebben alle winterjassen trends voor heren voor je op een rij gezet!

1. Gewatteerde jassen

De jas die je een beetje doet denken aan het Michelin mannetje, is dit jaar ook weer een trend voor zowel mannen als vrouwen. Ook wel bekend als de puffer jacket is het de ideale jas voor de winter. Hij houdt je lekker warm, dat is één ding wat zeker is. Maar heel flatteus en stijlvol is deze jas niet echt, je kunt hem dus maar beter uitlaten als je naar kantoor gaat. Maar op wintersport en in een casual look is het als man zeker een leuk om een gewatteerde jas aan je outfit toe te voegen.

2. Faux fur jassen, ja ook voor mannen

Mannen mogen er ook aan geloven, een faux fur jas! En dan het liefs ook nog in een felle kleur, zoals rood, groen of blauw. Kun je lekker matchen met je vriendin, want ook vrouwen lopen er dit najaar bij in een gekleurde nep bont jas. Het is zeker geen trend voor iedereen, maar om nou te zeggen dat een man geen faux fur jas kan dragen is ook weer zoiets stoms. Als je de jas leuk combineert, en er geen verkleedpartij van maakt, kun je als man heel stylish en verzorgd voor de dag komen in een bontjas.

3. Jaren 80 revival & klassieke jassen

Designers kozen massaal voor een 80’s revival voor dit najaar en stuurden hun modellen de catwalk op in suède bomberjacks met teddy bontkragen, jassen met brede schouders en double breasted blazers. Het silhouet is aangesloten of juist oversized. Daarnaast zien we ook heel veel klassieke referenties zoals hoge kragen, pandjesjassen, strikjes, jacquard en kant. Wat heel erg doet denken aan de Victoriaanse stijl, maar ook aan de dandy stijl.

4. Leren jassen

Een klassieker die niet mag ontbreken in de jassen collectie van elke man is de leren jas. Vooral de oversized leren bikerjacket is een populaire jas onder de heren. Daar is de klassieke leren jas voor vrouwen stiekem ook een beetje van afgekeken. Ook een lange leren jas met trenchcoat model is iets wat we veel hebben gezien op de catwalk en een nieuwere stijl is de lammy coat. Dat is een leren jack met een voering gemaakt van schapenvacht.

5. Normcore: oversized jassen

Het hele strak in pak stijltje is een beetje verleden tijd en heeft plaats gemaakt voor een wat laidback, normcore achtige stijl. Normcore staat bekend om haar super basic silhouetten en kleuren. Ook zijn kledingstukken in deze stijl vrij vormloos. De nette wollen jassen kunnen dus wat vaker aan de kapstok blijven hangen deze winter. Je wisselt die namelijk af met een oversized wollen mantel die net over je knie komt. Hoe groter hoe beter.

6. Kleuren & printjes

Rood is de trend kleur die er met kop en schouders bovenuit steekt deze herfst en winter. En ook winterjassen voor mannen mogen een uitbundige kleur bevatten. Dit hoeft niet alleen rood te zijn, maar groen, kobaltblauw en oranje zijn ook goede voorbeelden. Die je rustig met elkaar kunt mixen en matchen. Qua printjes is de klassieke ruitjes print altijd goed, maar zien we ook steeds meer luidere prints en opdrukken in bonte kleuren op winterjassen voor mannen.

Vorige

6 Tips om je leren jas mooi te houden

29 oktober 2017
Volgende

6 Tips om je leren jas mooi te houden

29 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.