Trenchcoat winterjassen

Op zoek naar een winterjas die niet te warm en niet te koud is? De trenchcoat is de perfecte winterjas voor de typisch Nederlandse winter. Niet voor niets keren trenchcoats ieder jaar terug in de verschillende wintercollecties.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Er zijn geen producten gevonden, probeer iets anders.

{{ productStartCount }} - {{ productEndCount }} van {{ number_format(pagination.total, 0, ',', '.') }}

Een trenchcoat is makkelijk te herkennen aan de dubbele knopen en de riem bij de taille. Tegenwoordig komen we de jas tegen in allerlei soorten en maten. Vaak is deze jas beige van kleur, maar steeds meer modeontwerpers stappen van dat idee af. Vandaag de dag is de  trenchcoat zelfs te vinden in okergeel of felrood.

De kenmerken van een trenchcoat

Wel is de lengte een soort ongeschreven regel; over het algemeen is een trenchcoat een lange jas. Daarbij is het niet noodzakelijk dat deze tot over de enkels reikt. De ene ontwerper kiest voor een erg lange jas, de ander kiest voor iets korter. Met name de laatst genoemde versie van de trenchcoat is praktisch voor op de fiets. Je komt deze jas altijd tegen met schouderstukken, een schouderpas, split met knoop en vaak is de jas half gevoerd met bijvoorbeeld twil.

Trenchcoats: jassen voor militairen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog droegen Britse en Franse soldaten dikke wollen overjassen. Gevoelsmatig waren deze te warm. Daarom ontwikkelde Thomas Burberry in 1901 een nieuwe officiersjas. Hij diende deze met succes in bij het Britse ministerie van Defensie. De trenchcoat was een feit. Officieren waren niet verplicht de jas te dragen, maar het werd ze wel aangeraden de jas te dragen als statussymbool. De lagere rangen mochten de jas namelijk niet dragen.

Later werden aan het ontwerp schouderflappen en riemen toegevoegd. Daar konden ranginsignes aan worden opgehangen. De riemen dienden als ophangsysteem voor zwaarden en kaarten. Na de oorlog namen veel veteranen hun trenchcoat mee naar huis. Sindsdien dragen ook vrouwen deze jas, en is het een gangbare winterjas geworden voor zowel mannen als vrouwen.

Combineer je trenchcoat

Een trenchcoat laat zich gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld een goed zittende jeans en een stijlvolle blouse. Op die manier creëer je een casual, maar elegante look. Dames kunnen ervoor kiezen pumps erbij te dragen. Dat geeft de jas een wat meer vrouwelijke uitstraling.

Voor het uitgaan is een trenchcoat prima te combineren met een klein zwart jurkje, of juist met een uitbundigere maxidress. Een maxidress geeft je een casual uitstraling. Een little black dress zorgt voor een chique uitstraling.

Voor mannen

Mannen kunnen kiezen voor een typische mannenjas. Zelfs de stoffen staan niet meer vast voor een trenchcoat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leren winterjas of met gabardine. Gabardine is een wat rafelige stof; dicht geweven en heerlijk warm voor op een koude winterdag.

Mannen dragen de trenchcoat in allerlei kleuren: legergroen, paars, donkerblauw, bruin of klassiek beige. De jas staat het best bij een nette, zwarte broek met bijbehorende schoenen.

Wassen en weer dicht maken

Een trenchcoat gaat het langst mee als je hem laat stomen en daarna goed laat behandelen. Er zijn sprays op de markt waarmee je de jas weer waterdicht kunt maken. Harmisol is hier een voorbeeld van. Vraag de stomerij eventueel om advies. De stomerij kan de jas vaak weer waterdicht maken. Was een trenchcoat nooit in de wasmachine.

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste winterjassen trends van 2017/2018? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.