De duurste winterjassen ter wereld

05 maart, 2015 / Divers , Fun , Mode / Geen reacties / Door Lisanne
De duurste winterjassen ter wereld

Stel je voor dat je de lotto wint en er in de zomer warm en modieus bij wil lopen. Dan koop je natuurlijk een hele dure winterjas. Je kunt het dan wel behoorlijk overdrijven. Zo is er een winterjas die bijna een miljoen euro kost. Die draagt niemand, maar hij staat in een museum. En wat te denken van de jas van Michael Jackson?

Michael-Jackson

In de videoclip ‘Thriller’ droeg Michael Jackson een jas die je ook prima in de winter zou kunnen dragen. The King of Pop liet deze jas speciaal ontwerpen in de kleuren rood en zwart. Rood als kleur van bloed en zwart als kleur van de ‘duistere geest’. Inmiddels is het 32 jaar oud. Michael wist dat de jas veel waard zou worden, want hij heeft zijn handtekening erop gezet en een certificaat van echtheid laten maken. Op een privéveiling leverde deze jas maar liefst 1,8 miljoen euro op!

Silke-Waro

Silke Waro
Designer Silke Waro ontwierp één van de duurste winterjassen ter wereld. In het Graphic Design Museum in Breda valt de jas te zien. Waro combineerde 7521 originele labels van bestaande merken, waaronder Issey Miyake en Formtrue. Het kost de ontwerpster drie maanden om alle labels aan elkaar te naaien. En wat is het resultaat? Een stevig gevoerde jas die de naam ‘€ 759.987,20’ draagt. Die naam is ook meteen het prijskaartje van de jas. Dat is een flink tijdje sparen.

Het doel van de jas: mensen erop wijzen dat we ontzettend veel met merken bezig zijn. Volgens Silke Waro is het ‘irrationeel’: we denken niet meer naar over merken, en dat zou wel moeten. De jas was onderdeel van de expositie Connecting The Past And The Future.

prada

Prada’s Winterjas
In 2013 presenteerde Prada haar winterjas op de Milan Fashion Week. De critici vonden de prints prachtig en ze konden hun ogen niet van de luxueuze stof ‘Sable Bont’ afhouden. Het prijskaartje was al net zo verrassend: voor 91.000 pond (zo’n 123.000 euro) hangt de jas bij je in de kast.

Yuki-Expedition

Parka
Het valt in het niets bij de 91.000 euro van de jas hiervoor, maar je kunt toch een aardige tweedehands auto kopen voor de prijs van deze parka. Yuki Matsuda uit Japan ontwierp samen met Canada Goose een winterjas met de naam ‘Yuki Expedition’. Het is een soort bling-blingjas met ‘oosterse gevoeligheid en een street-funk gevoel’. De jas kost ‘slechts’ 1650 dollar (1450 euro). Die Yuki is trouwens helemaal niet vies van prijskaartjes met hoge bedragen erop. Hij ontwierp al eens een jas die 1250 dollar kost.

Performance Trench Coat
Als je gek bent op leer, wil je wel kwaliteit. Daar stond Arc’teryx ook bij stil. Echt leer is best kostbaar, dus is het niet zo gek dat deze jas 1000 dollar (879 euro) kost. Maar dan loop je ook wel rond in een ‘urban’ jas, voorzien van ‘GORE-TEX’-technologie. Dat is een jas die ademt, waterdicht is, maar ook de wind buiten houdt. Nadeel is wel dat je daar aardig in kunt zweten.

Lisanne

Een winterjas is een absolute must in de winter. Niet alleen moet de jas goed zitten, ook veiligheid is belangrijk. Door middel van deze blog wil ik je inspireren, tips geven en wegwijs maken in het kopen van een winterjas. Voor een compleet overzicht van mijn berichten is op de blog pagina te vinden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *