Winterjas mee op reis: inpaktips

Nu de winter er weer aankomt, heb je misschien al allerlei plannetjes gemaakt voor leuke winterse trips. Misschien ga je wel op wintersport of ben je van plan om een prachtige stad te bezoeken in winterse sferen. Wat je ook gaat doen, het is handig om te weten hoe je het beste je winterjas mee kunt nemen op reis. Natuurlijk ligt het helemaal aan de bestemming wat voor soort winterjas je in moet pakken of aan moet trekken, maar het is altijd handig om een reserve te hebben of om te weten hoe je je zelf warm kunt houden op reis. Check daarom dit artikel op Jas.nl met de nodige tips.

Winterjas meenemen op wintersport

Ga je op wintersport, dan is het handig om een goede wintersportjas mee te nemen. Wanneer je gaat vliegen is het het meest handig om de wintersportjas al aan te trekken tijdens de vlucht. Dit scheelt ontzettend veel ruimte in je koffer! Omdat veel mensen het wel prettig vinden om nog een andere jas of een dik vest mee te nemen tijdens hun dagen in de sneeuw kun je een dunnere jas gewoon in je koffer doen. Leg deze onderop zodat je precies weet hoeveel ruimte je nog over hebt voor de rest van je kleding en spullen. Aanrader: gebruik opbergzakken die je vacuum kunt trekken, zodat je van extra ruimte kunt profiteren.

Wanneer je met de auto naar de bergen gaat voor een goede sessie wintersport heb je over het algemeen meer vrijheid om nog een extra jas mee te nemen. Het is fijn om in de auto een dunner exemplaar aan te hebben, zodat je niet met een dikke en onhandige wintersportjas uren in de auto moet zitten. Een wintersportjas is perfect voor wintersport maar minder handig (en minder veilig) om auto mee te rijden. Natuurlijk kun je je dikke wintersportjas gewoon bovenop je spullen achterin de auto leggen zodat je deze wanneer dat nodig is direct kunt pakken. Neem dus altijd een dunne winterjas mee voor wanneer je niet aan het wintersporten bent.

Winterjas meenemen op vakantie

Maak je een andere reis naar een winterse bestemming, zoals een citytrip naar Oslo of een paar dagen roadtrippen in IJsland, dan hoef je natuurlijk geen wintersportjas mee te nemen. Kies in dat geval voor een mooie Scandinavische jas die je lekker warm houdt tijdens hele koude dagen. Het fijne van dergelijke jassen is dat ze heel warm zijn maar ook zorgen dat je lichaam kan ademen. Het is het handigst om deze winterjas gewoon al te dragen tijdens de vlucht, zodat je ruimte in je koffer over houdt voor warme en comfortabele kleding. Natuurlijk kun je altijd als extraatje nog een dikker vest of een warme trui meenemen in je koffer.

Een winterjas die je wel gemakkelijk in je koffer of backpack kunt doen is een softshell winterjas, een dunne winterjas van een hele fijne stof die ademend is én je goed warm houdt. Deze sportieve winterjas is vooral voor outdoorfanaten zoals wandelaars en bergbeklimmers een absolute aanrader. Wanneer je een citytrip maakt met veel wandelingen of met een tripje naar de natuur is een softshell winterjas dus de perfecte winterjas! Het grote voordeel is dat je deze jas gemakkelijk op kunt vouwen of rollen en als een klein pakket in je koffer kunt stoppen. Zo kun je nog een andere winterjas dragen tijdens de vlucht of de autorit naar plaats van bestemming.

Benieuwd geworden naar de winterjassen die we hierboven beschreven? Neem dan een kijkje in de collectie van Jas.nl. Wij beschikken over een groot aantal diverse soorten softshell jassen, wintersportjassen en andere dikke jassen die je in het winterseizoen lekker warm gaan houden.

Volgende

Winterjassen in de stijl van Máxima

15 november 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.