Vintage winterjassen voor mannen

Je hebt het helemaal mis als je dacht dat dat vintage winterjassen alleen voor dames bedoel waren. Deze winter zien we namelijk ook heel veel fantastische vintage trends voor de heren terug in zowel winterjassen als andere onderdelen van een stijlvolle look. Een vintage winterjas voor heren is perfect voor diverse gelegenheden: kies bijvoorbeeld voor een adembenemend vintage wollen colbert of ga voor een modieuze lange vintage jas. In dit artikel lees je meer over de vintage winterjas voor mannen.

Oversized vintage winterjassen voor heren

Door de jaren heen zijn er diverse trends op het gebied van winterjassen geweest. Wanneer we kijken naar de echte vintage winterjas voor mannen kunnen we verschillende kanten op. Het aankomende winterse seizoen zien we bijvoorbeeld vooral de oversized vintage winterjas terug: grote exemplaren met opgepofte of brede schouders. Deze uitvoeringen komen zowel in effen als een geprinte versies, zoals een mooie blokjesprint of een hele fijne streepjesprint.

De effen oversized vintage winterjas is vaak een model uit de jaren 60 of jaren 70. Hierdoor heeft deze soort jas wel iets weg van een boho chick winterjas met veel gebruik van leer en suède, verschillende tinten bruin, franjes en soms zelfs prints. Hierbij zien we ook vaak een witte of crèmekleurige (fake) fur kraag om het vintage geheel af te maken. Hoewel deze aarde kleuren niet zozeer dé trend van de winter van 2018/2019 is, zijn het wel hele fijne tijdloze kleuren die je eigenlijk ieder jaar wel kunt dragen. Dat is natuurlijk het ding met vintage: de jassen worden niet geproduceerd op basis van welke kleur momenteel hip is. Ze ‘bestaan’ immers al enkele tientallen jaren!

Oude legerjassen voor heren

Een andere vintage winterjassentrend voor heren is die van de oude legerjassen. Je hoeft maar een grote kringloop of een rommelmarkt in te lopen of je ziet dergelijke jassen al snel tevoorschijn komen. Vintage legerjacks zijn hip en ideaal als tussenjas of als winterjas waar je nog een lekkere dikke trui onder kunt dragen. Het grote voordeel van dit soort jassen is dat ze van stevig en duurzaam materiaal zijn gemaakt en je tijdens iedere weersomstandigheid warm zal houden.

Een ander voordeel is dat je de legerjas vandaag de dag heel goed kunt combineren met andere leuke trends en accessoires. Om een beetje bij de

Bij Jas.nl beschikken we niet over een selectie mooie vintage winterjassen. Wel hebben we in de webshop een grote collectie winterjassen met een vintage touch, zoals een mooie vintage pasvorm. Daarom raden we het zeker aan om eens te kijken tussen het aanbod op de heren winterjassen pagina.

Vorige

Winterjassen matchen met je hondje

15 oktober 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.