Verschillende type winterjassen voor vrouwen

De laatste tijd wordt het steeds kouder en kun je niet meer zonder jas de deur uit. Het is tijd om je winterjassen weer tevoorschijn te halen. Dit is ook het perfecte moment om ze te evalueren. Kunnen ze nog een winter mee of is het tijd om die winterjas die je meer dan 5 jaar geleden gekocht te vervangen? Ook kun je eens goed kijken welke type winterjas er nog ontbreekt en deze eventueel aanschaffen voor aankomend seizoen. Deze type winterjassen horen zeker thuis in jouw collectie!

Leren jas

De leren jas is de perfecte overgangsjas van de herfst naar de winter. Op die nazomerse avonden is het misschien te warm, maar als het flink afkoelt of vooral in de ochtend dan is de leren jas de perfecte jas. Niet te warm en zeker ook niet te koud. Je kunt voor een nep leren exemplaar gaan, maar als je iets meer geld voor een leren jas neerlegt heb je voor de komende 3 jaar een goede jas die je goed warm houdt.

De wollen mantel

Een mooie mantel is de perfecte jas voor nette gelegenheden zoals feestjes of etentjes. Maar het is ook een ideale jas om naar kantoor te dragen. Ga voor een structured model met een hoog wol percentage. Dan weet je zeker dat de jas van goede kwaliteit is, daarmee langer meegaat en je supergoed warm houdt. Een wollen mantel in een effen kleur als zwart, grijs of donkerblauw is tijdloos en makkelijk met al je verschillende outfits te combineren.

Parka's

Deze jas is sportiever en zul je niet zo snel naar een feestje aantrekken, maar eerder naar je werk of als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen of gaat sporten. Het is de casual jas uit het rijtje en daarbij ook gelijk het meest comfortabel. De parka heb je in veel verschillende modellen, maar het model die net over je knie valt en die je kunt aantrekken in je taille is het meest flatteus voor elk figuur. We schreven eerder al een artikel over welke winterjas het best bij jouw figuur past.

Gewatteerde jassen

Voor de echte winterse dagen met temperaturen onder de 0 is een gewatteerde jas je beste vriend. Wellicht heb je er al eentje die je ook draagt tijdens je wintersport vakantie, maar daarbuiten kun je hem ook prima door blijven dragen in de winter in Nederland. Er zijn verschillende modellen. De korte modellen zie je veel op wintersport en de lange gewatteerde jas zagen we vorig jaar overal in het straatbeeld. Niet een jas voor iedereen, maar wel eentje die dit jaar weer gewoon gedragen kan worden en je super warm houdt.

Faux fur jassen

De echte fashion winterjas is uiteraard de faux fur jas. Waar deze eerder geassocieerd werd met oude omaatjes zie je de nepbont jas nu ook veel bij jongere vrouwen. Maar dan wel in opvallende kleuren als geel, roze en zelfs lila. Vaak worden faux fur jassen gecombineerd in een casual outfit en daarmee is het ook een jas geworden die je prima day-to-day kunt dragen. Hij geeft je simpele outfits zeker een flinke boost!

Weet je inmiddels welke winterjas er nog ontbreekt in je collectie? Shop hem dan gelijk op Jas.nl!

Vorige

Welke winterjas bij welk figuur?

20 december 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.