Tip: de spijkerjas als overgangsjas

Een spijkerjasje biedt uitkomst. Niet te dik en niet te dun. Kortom: een perfecte overgangsjas. De spijkerjas mag qua populariteit jaloers zijn op de leren jas. Die is altijd populair. Het spijkerjasje is in de mode, uit de mode, in de mode, uit de mode en weer terug. Dit jaar zien we denim in veel kledingstukken terugkomen: jasjes, vesten en broeken. Niet zo gek, want spijkerstof is een geliefde stof onder modeliefhebbers.

Het fijne van spijkerstof is dat het niet leeftijdsgebonden is en dat het heel makkelijk te combineren valt met verschillende stijlen. Het geeft een stoere indruk en voegt een gewaagd randje toe aan je outfit. En niet te vergeten: het houd je warm, maar niet te warm. Ideaal toch?

De spijkerjas als een overgangsjas/tussenjas

Een spijkerjas is een perfecte tussenjas voor de maanden september en oktober. Dat zijn de warmen waarin de temperaturen wel zakken, maar nog niet onder de tien graden duiken. Een spijkerjas staat stijlvol, stoer en sluit helemaal aan op de spijkertrends die we nu bij andere kleding zien. 

Zo aan het eind van de zomer kan de mouwloze variant nog net, maar het heeft geen lange duurzaamheid. We raden je daarom liever een denim jasje met lange mouwen aan. Zo blijft het hele lichaam goed warm.

Katoen

Een spijkerjas is gemaakt van katoen. Met dat in je achterhoofd, kun je ook shoppen voor een winterjas van katoen. Katoen is sterk en slijtvast en is goed vocht absorberend. Het neemt bijvoorbeeld zweet feilloos op. Deze stof is buigzaam en als je echt niet van kreuken houdt, kun je het zelfs strijken.

Voor wie ook aan het milieu denkt, raden we jassen van biologisch katoen aan. Dat is katoen gemaakt van wol, die niet behandeld is met bijvoorbeeld pesticiden. Goed voor de omgeving! Lees hier alles over biologische winterjassen.

Combineren

Waarom zou je je spijkerjas nog uittrekken? Blijf er fijn de hele dag in lopen en combineer deze met je spijkerbroek. Ga helemaal denim! Ruches met een zachte pastelkleur, cowboylaarzen, het staat allemaal fantastisch.

Als je bang bent dat spijkerstof er saai uit ziet: customize je spijkerjack gerust. Denk bijvoorbeeld aan studs, of steentjes. Het voegt nog meer vlam toe aan je uiterlijk. En wat te denken van de klassieke gebleekte variant? Een paar jaar geleden schuurden we alles van denim helemaal af, maar dat raden we je niet meer aan.

Ideaal

Een spijkerjas is dus lekker warm, maar het is ook vocht absorberend, in plaats van vochtafdrijvend. Daarom is deze jas prima voor in de herfst, maar niet voor in de winter. Dan regent het meer en kunnen we misschien zelfs sneeuw verwachten. Voor de herfst is een spijkerjas ideaal als overgangsjas. Het mag niet ontbreken in je garderobe. Maar zodra het tegen december loopt, heb je toch echt een goede winterjas nodig.

Volgende

Damesjassen voor milde winters

24 november 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.