Stijlvol combineren van de gewatteerde regenjas

Ben jij de laatste maanden ook zo verliefd geworden op de gewatteerde winterjas? Dan heb je geluk! Deze supertrendy jas blijft namelijk ook nog wel even in het straatbeeld te zien. Het fijne van een gewatteerde regenjas is dat je lekker droog én warm blijft en dat het item in verschillende kleuren en pasvormen te verkrijgen is. Daardoor is er zeker voor iedereen een passende jas te vinden. Maar hoe combineer je een gewatteerde jas op een stijlvolle manier? Je komt er achter als je dit artikel leest.

Let op de kleur en pasvorm

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een passende kantoorjas die waterdicht, warm en een beetje netjes is? Dan kun je zonder twijfel kiezen voor een gewatteerde regenjas. Hierbij is het echter wel belangrijk om te letten op de kleur en de pasvorm, zodat de regenjas ook passend is in meer formele situaties zoals onderweg naar een belangrijke meeting of een werkoverleg. Kies in dat geval voor een mooie donkere kleur winterjas, zoals zwart, donkerrood of donkerblauw.

Wat betreft de pasvorm is het aan te raden om voor een gewatteerde winterjas te gaan die ietwat aansluit aan je lichaam. Een meer losse regenjas kan namelijk al gauw wat rommelig staan, wat veel beter past bij een casual of informele look. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een model trenchcoat als gewatteerde regenjas, omdat deze mooi aansluit aan je lichaam zonder dat het te strak is. Deze pasvorm komt over het algemeen ook vaak in een langere uitvoering wat ook weer classy en netjes kan staan. Kortom: het ideale model als gewatteerde winterjas voor naar werk of kantoor.

Gewatteerde winterjas anders combineren

Geen zorgen wanneer je juist meer een casual look hebt; ook dan kun je de warme regenjas op een hele mooie en nette manier combineren. Wist je bijvoorbeeld dat een skinny jeans met een paar stoere sneakers ontzettend tof staat onder je gewatteerde regenjas? Ook wanneer je voor een fellere kleur regenjas gaat! Felgeel is bijvoorbeeld helemaal hip, maar ook lichtblauw, turquoise en oudroze zijn kleuren die niet meer weg te denken zijn uit het huidige modebeeld. Laat hierbij de regenjas lekker opvallen, wanneer je alsnog voor een stijlvolle look wilt gaan. Laat de rest van je outfit dus basic.

Ook kun je de gewatteerde regenjas goed combineren in een outdoor look. Het grote voordeel hierbij is dat je ook nog eens lekker warm en droog blijft en dat je er leuk uitziet! Niet dat dat voor veel mensen uitmaakt wanneer je bijvoorbeeld een boswandeling maakt of een bergwandeling doet, maar als je toch voor een dergelijke jas wilt gaan; waarom dan niet? Alle verkrijgbare kleuren gewatteerde regenjassen zijn goed te combineren met basiskleuren zoals zwart, grijs en wit. Voor andere kleurencombinaties is het vooral experimenteren; in dit artikel lees je meer over de kleurentrends van 2018/2019, dus sla je slag!

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door dit artikel over gewatteerde regenjassen? Neem dan zeker een kijkje in onze collectie regenjassen op Jas.nl en wie weet heb jij deze week nog een prachtig exemplaar in huis!

Vorige

Cape als winterjas voor dames

9 november 2018
Volgende

Winterjas mee op reis: inpaktips

13 november 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.