Op zoek naar een nieuwe heren winterjas? Deze winterjas typen zijn helemaal in voor 2018 en 2019

Heren letten jullie even op: het is weer tijd om de trend omtrent de herenwinterjassen te checken. “Is het daar niet een beetje te warm voor?”. Misschien wel, maar juist óók een fijne manier om even af te koelen in deze hete zomer. Voor het aankomende winterseizoen staan er namelijk een paar hele prettige trends tot je beschikking. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy lange herenjas? Of kies je deze winter liever voor een vintage look? In dit artikel lees je meer over jouw nieuwe heren winterjas.

Lang, langer, langst

Een van de meest opvallende, misschien wel dé meest opvallende, trends is de keuze voor de lange jas. Hierbij moet je echt denken aan lang, dus niet aan een jas die tot boven je knie komt, maar tot ver daar over. Het grote voordeel van dergelijke lange winterjassen is het feit dat ze heerlijk warm zijn! Je bovenlijf en een groot deel van je onderlijf worden namelijk ook verwarmd door de extra stof. Daarnaast is dit model helemaal hip: in de winter van 2018/2019 zien we het vooral in donker gekleurde uitvoeringen zoals zwart, donkergrijs en donkerbruin.

Ook kun je de lange jas combineren in verschillende looks. Of je nu onderweg bent naar een bruiloft, een avondje stappen of naar kantoor: de lange jas is je beste vriend. Combineer het met een paar stijlvolle veterschoenen, brogues of zelfs met een paar hippe (en warme!) sneakers. Het kan echt allemaal! Misschien is dat wel de reden dat de lange winterjas voor heren dit jaar zo omarmd wordt.

Vintage stijl bij heren winterjassen

Deze winter dragen de heren ook massaal winterjassen met een vintage look. Dit komt door de hoge schouders (of zelfs schoudervullingen), het dikke materiaal en de ruitjesprint. Je kunt natuurlijk zelf je slag gaan in een tweedehandswinkel om op die manier hopelijk een vintage parel tegen te komen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze stijl in een nieuw jasje (letterlijk en figuurlijk) aan te schaffen. Diverse modemerken kiezen dit jaar namelijk voor een herleving van de vintage look.

De vintage winterjassen voor heren zijn geïnspireerd op de jaren 80, vandaar ook de hoge schouders en/of de schoudervullingen. Het leuke van deze stijl is dat de uitvoeringen in zowel korte als langere modellen beschikbaar zijn en dat beide uitvoeringen geschikt zijn voor diverse gelegenheden. Deze trend is namelijk best een klassieke trend waar je vooral je eigen twist aan kunt geven. Juist daarom is deze jas zo geschikt voor iedere soort man.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.