Kies je voor een winterjas of tussenjas?

De lente begint over een maand! De bloemetjes bloeien weer en het zonnetje begint langzaam ook weer tevoorschijn te komen. Het is nog te koud voor blote benen, maar je kunt je dikke winterjas wel vervangen voor een dunner exemplaar. Maar ga je voor een dunne winterjas of een tussenjas? Wij vertellen het in dit artikel en adviseren je graag voor welke jas je het best kunt kiezen in de overgang van de winter naar de lente.

De tussenjas

De naam zegt het eigenlijk al, het is een jas die je tussen seizoenen kunt dragen. In de zomer naar de herfst draag je in het begin nog een dun vestje of een lightweight trenchcoat. Langzamerhand moet die vervangen voor een leren jas en als het echt te koud wordt komt daar de dikke winterjas in de vorm van een warme parka of lammy coat. Het moment dat je je dikke winterjas aan de kapstok kunt laten is natuurlijk heel fijn, het wordt weer warmer buiten. Maar welke tussenjas is het best voor de overgang van de winter naar de lente? De leren jas is de perfecte tussenoplossing. Maar voor wat meer kleur kun je ook gaan voor de volgende tussenjassen.

Een dustercoat
Dit is de ideale tussenjas en vaak is die er in leuke lente kleuren als beige, mintgroen en lichtblauw. Het is een lange jas en vaak van dunne stof gemaakt. Deze jas lijkt een beetje op een trenchcoat, maar heeft een casual uitstraling.

Spijkerjack
Je hebt vast wel een spijkerjas in je kast liggen. Dit tijdloze jack is de ideale tussenjas voor de wat minder koude dagen. Kun je er een dun truitje onder dragen? Dan is het helemaal een warmhoudertje.

Spijkerjassen bekijken →

Een blazer
Ook een blazer heb je in je kast hangen als het goed is. Vooral als de zomer nadert fungeert de blazer vaak al als jasje. In de overgang van de winter naar de lente kun je je oversized boyfriend blazer bijvoorbeeld combineren met een coltruitje of een longsleeve, een sjaal en hem zo als tussenjas dragen.

De dunne winterjas

Leren jas
Eigenlijk is een leren jas ook een dunne winterjas. Voor de echte koude winterdagen is die namelijk nog vrij koud en moet je hem vaak combineren met een dikke trui voor meer warmte. Maar in de lente kun je er gerust een dun topje of truitje onder dragen.

Leren jassen bekijken →

Dunne parka
Een andere tussenoplossing is de parka zonder voering. Draag hem op de koude dagen met een dikke trui en als het warmer wordt met top en dun vestje eronder.

Parka's bekijken →

De cardigan jas
Een coatigan zien we ook steeds meer en leent zich perfect als dunne winterjas. Het is een kruising tussen een cardigan en een coat. Dikker dan een vest, dunner dan een winterjas. Een dikke trui eronder en een warme sjaal om je hals en je hebt een leuke jas voor het komende seizoen.

Het bomberjack
En dan hebben we het niet over die super dikke en gevoerde modellen. Maar een bomber zonder vulling. In een mooie kaki-groene of pastelkleur is het de ideale dunne winterjas om de laatste winterdagen mee te overbruggen.

Bomberjacken bekijken →

Vorige

Jassen combineren met rokken

20 december 2017
Volgende

Winterkamperen: welke winterjas?

10 februari 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.