Durf jij te gaan voor een roze winterjas?

Het kan lastig zijn om als dame een goede winterjas te kiezen: voor welk materiaal ga je? Kies je een lange of een korte winterjas? Wordt het deze winter een trendy trenchcoat of kies je voor een prachtige wollen winterjas? Om over de kleur van je winterjas nog maar niet te spreken! Wanneer je eenmaal een beetje weet welk model je zou willen, is de volgende stap de kleur. Natuurlijk kun je voor een basic kleur gaan, zoals zwart of marineblauw maar waarom zou je het deze winter niet een keer anders doen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een te gekke roze winterjas... durf jij het aan?

Voordelen van een roze winterjas

Het bijzondere aspect van een roze winterjas is dat je de winterse kleuren achterwege laat. Met roze geef je een vrolijke boost aan je totale look én roze is een kleur die je met veel andere kleuren goed kunt combineren. Net als bij andere kleuren zijn er diverse tinten roze waar je voor kunt kiezen: zo staan verschillende kleuren roze mooi met denim, maar is het ook de ideale kleur om te combineren met grijs, donkerrood of zwart.

Een ander voordeel van roze is dat het ook nog eens in verschillende stijlen te combineren is. Je hoeft echt niet meer een typisch meisje-meisje te zijn om roze te kunnen dragen. Uiteraard staat roze passend in een lieflijke of romantische look met jurken en rokjes, maar de kleur is ook zeker de juiste keuze bij een stoere of meer pittige look. Daarom is een roze winterjas zeker geschikt voor allerlei soorten vrouwen.

Lichtroze of donkerroze winterjas?

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor een roze winterjas dan heb je nog een andere keuze: wordt het een lichtroze winterjas of toch een donkerroze winterjas? Beide kleuren zijn gemakkelijk te combineren met warme accessoires in diverse kleuren. Let daarbij ook op de kleur van je huid en je haarkleur. Bij een witte huid en blond haar is lichtroze heel passend terwijl een warme donkerroze kleur beter past bij een getinte of donkere huid.

Roze is een kleur die we aankomende winter voornamelijk terug zien bij gewatteerde regenjassen als winterjas en bij langere wollen jassen. De regenjassen zijn sowieso niet meer weg te denken uit de hedendaagse mode, óók wanneer het om andere felle kleuren gaat. Combineer deze met een dikke trui of kies voor een warmere wollen jas, voor het geval je een echte koukleum bent. Wat je ook doet met een roze winterjas; draag hem met trots, want het winterse seizoen mag zeker wat meer gekleurde winterjassen gebruiken.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.