De (nep) bontjas als winterjas

Soms heb je wel eens zin in iets gedurfd in je outfit. Een shirt met een toffe print, opvallende schoenen of een broek met leuke details zijn een paar mogelijkheden. Maar wat we dit jaar steeds meer gaan zien is de gekleurde bontjas. We hebben hem al gespot in het felroze en rood. Gedurfder kan het bijna niet! De faux fur jas is een ideale winterjas en werd vooral vroeger in sjieke avondlooks tevoorschijn gehaald. Maar tegenwoordig zie je de nep bontjas (voornamelijk in het zwart, bruin, grijs of zelfs wit) ook gewoon in het straatbeeld. Nep bont gaat al een tijdje mee, zo is het in 1929 voor het eerst geïntroduceerd en was het vanaf 1950 commercieel verkrijgbaar. We hebben vaak het beeld van oude (welvarende) dames in hun mooi nep bontjas, maar zoals we net al aangeven is deze winterjas ook populair onder jonge dames met een liefde voor mode.

Het kiezen van de juiste bontjas

Net als bij een mantel is het kiezen van de juiste nep bontjas ook belangrijk. Het is een jas met aardig wat stof en de harige textuur van deze dames winterjas kan je onnodig voller laten lijken. Let daarom goed op het silhouet en de haren van de jas. Een bontjas met korte haartjes in een zwarte of grijze kleur past bij bijna elk figuur en is een klassieker. Het enige waar je op moet letten is de lengte van de jas. Het mooist is een bontjas die net iets over je heupen valt. Dit is een prima en klassiek model voor zowel korte als lange vrouwen. Lange dames kunnen ook gaan voor een langer model die net over de knieën valt. Dit oogt een stuk chiquer en maakt van de bontjas dan ook een geschikte avondjas. Korte dames kunnen een langere bontjas beter vermijden, je lijkt een stuk kleiner en door de stof ook wat breder. Een geschikte optie is bijvoorbeeld een bomberjack van nep bont of een spijkerjack met bont details. Sportief en pittig als je het op de juist manier combineert!

Felgekleurde bontjassen

Vaak kiezen dames voor een klassieke nep bontjas in een veilige kleur zoals zwart, grijs of bruin. Je kunt hier alle kanten mee op, want deze winterjassen passen over elke look. Of die nou casual of chic is. Dat maakt de bontjas een leuke winterjas, het is de jas waar je een beetje mee kunt uitpakken in je look. Zoals we net al aangaven hebben we ook al felgekleurde nep bontjassen gespot. Rood en roze zijn het meest populair op het moment. Wij voorspellen dan ook een winters straatbeeld met roze en rode bontjassen. Misschien iets te gewaagd voor de meeste dames, maar de echte fashionista heeft hem zeker in haar winterjassen collectie komend seizoen!De leukste bontjassen shop je op Winterjassen.com. Door de filters kun je makkelijk selecteren en zoeken op kleur, maat en prijs.

Vorige

Zo houd je je wollen winterjas in goede staat

Saturday 28 October 2017 at 07:29
Volgende

Mooie positiewinterjassen voor zwangere vrouwen

Sunday 29 October 2017 at 07:54

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste winterjassen trends van 2017/2018? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.