Alles klaar? Op vakantie dan maar!

Alle inkopen gedaan? Klaar voor een wintersportvakantie? Dan rest je het alleen nog om te boeken. Maar waar gaat de reis naar toe? Waar ligt de meeste sneeuw en waar heb je die dikke winterjas dus ook echt wel nodig? Jas.nl zocht een paar leuke bestemmingen op.

Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland

Oostenrijk is al jaren een populaire bestemming. Met name de plaatsen Gerlos, Neukirchen am Grossvenediger, Sankt Jakob Defereggental, Bad Gastein en Wagrain zijn al jaren populair. Die plaatsen zijn zelfs zo populair dat ze in de top tien van de ANWB staan. Gerlos is met afstand de populairste bestemming. Ook vanwege de après-ski.

In Zwitserland vind je Zermatt en Sils. Toch populair genoeg om in diezelfde top tien terecht te komen. Samen met Oostenrijk is Zwitserland het populairste wintersportland, gevolgd door Frankrijk. De Val d’Isère staat zelfs op de derde plaats in de top 10. Valmorrel op nummer 10. Dan blijft natuurlijk Italië over. De Selva Gardena staat op de vierde plaats, na de Val d’Isère in Frankrijk.

Liever dichtbij?

Lekker met de kinderen eropuit? Dan zou je er voor kunnen kiezen niet te ver van huis te gaan. De verwachtingen van de wintersportplaats dichtbij huis moeten niet te hoog zijn; het zijn geen Oostenrijkse of Zwitserse plekken, maar onderschat het niet. Veel gebieden hebben een eigen sfeer, met eigen mogelijkheden.

Dichtbij is bijvoorbeeld het Sauerland, in Midden-Duitsland. Daar vind je veel goede pistes meer veel voorzieningen. Harz ligt ook vlakbij, maar daar heb je minder pistes die op elkaar aansluiten dan in het Sauerland. Je zou ook kunnen kiezen voor een lang weekend België in de Ardennen, of de Eifel. Alle liften staan daar op zichzelf. Je zult alleen wel moeten wachten tot het sneeuwt, want de winterse mogelijkheden zijn er vanzelfsprekend een stuk minder.

Maar als je aan langlaufen of een lange bergwandeling genoeg hebt, zijn de plekken zeker aan te raden. De mogelijkheden in de Eifel en het Sauerland zijn echt erg goed, met optimale voorzieningen. Ook buiten de loipen mag je je begeven. Daar kun je dan ‘skiwandelen’ door de onaangetaste sneeuw.

Wat dragen we erbij?

De temperaturen in de genoemde gebieden liggen nooit zover van de Nederlandse temperaturen af. Je kunt rekenen op zo’n 0 tot 4 graden in de winter. Daar hoort natuurlijk ook bijpassende kleding bij. Natuurlijk gaat de skibril mee, draag je een skihelm, heb je skidragers en loop je in snowboots, maar een goede jas is zeker ook een must.

Je draagt op wintersport het best een softshell-jas. Die is winddicht, compact, duurzaam, hij droogt snel en hij is makkelijk te reinigen. Natuurlijk is de jas comfortabel en kan de jas tegen een lichte regenbui. Zo’n jas is gemaakt van stretchstof. De binnenkant is afgewerkt met een zachte, isolerende laag. Dat zorgt er dan weer voor dat je dezelfde jas kan blijven dragen, want de temperatuur blijft hetzelfde.

De prijs van een softshell-jas varieert nog al. Je hebt al een jas vanaf 85 euro, maar de prijs kan oplopen tot wel 250 euro. We hebben ook nog een paar alternatieven. Wil je weten welke jas je kunt dragen op wintersport? Bekijk dan eens onze blogpost over sportieve winterjassen en kom erachter!

Vorige

Wintersport checklist

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.