6x printjes die altijd kunnen op een winterjas

Een winterjas met een print is iets wat niet veel mensen kiezen als ze een nieuwe jas gaan kopen. Een jas in een mooie effen kleur als zwart, grijs, donkerblauw of camel daarentegen wel, omdat die veel makkelijker te combineren is. Plus je raakt er minder snel op uitgekeken, wat er weer voor zorgt dat je er meerdere jaren plezier van hebt. Maar soms wordt het dag in dag uit dragen van dezelfde effen winterjas een beetje saai. Dan is een winterjas met print zeker de moeite waard om aan te schaffen! Ze hoeven niet extreem duur te zijn, zodat je deze kunt afwisselen met je effen winterjas. Met deze 6 prints op een winterjas zit je altijd goed.

1. Leopard print

De luipaard jas komt elk najaar weer terug en elke keer is het weer een regelrechte hit. Je vindt het een super toffe jas of je vindt het drie keer niks. Een opvallende winterjas is het zeker. De combinatie van faux fur en leopard print geeft de jas een hoog fashionista gehalte. Maar je hebt ook stijlvolle mantels met een grijze panteprint. Perfect voor naar kantoor bijvoorbeeld. Zolang je de jas niet met andere opvallende kledingstukken of schoenen combineert, is het zeker een klassieke musthave voor je garderobe.

2. Ruitjes

Net als de leopard print zien we de ruitjes print ook veel in de herfst en winter. Niet alleen in winterjassen, maar ook in kledingstukken zoals pantalons, blazers, rokken en accessoires zoals sjaals. Er zijn verschillende ruitjes prints. Van fijne, kleine ruiten tot grote opvallende ruitjes. Ingetogen kleuren als bruin of grijze ruitjes zien we veel. De Prince of Wales print is zo'n voorbeeld van een ingetogen print. De print geeft je winterjas een klassieke uitstraling en is ook in veel outfits goed te stylen.

3. Zebraprint

Met een dierenprint op je winterjas zit je altijd goed. Het is wel iets voor de durfal, maar als je een klassieke kledingstijl hebt dan is een jas met een zebraprint zeker een leuke optie voor je jassen collectie. Het is een speelsere en meer sophisticated printje dan de luipaard print. De klassieke zwart-witte zebra print is heel leuk om aan je kantoor looks toe te voegen in de vorm van een mooie winterjas. Maar ook een casual outfit met een trui en jeans geeft een jas met zebra print meteen een boost.

4. Jacquard

Dit weefsel zie je veel op jassen in verschillende dessin's. Het geeft elke jas een luxe, orientaalse uitstraling. En dat maakt het een leuke optie voor een winterjas. Niet veel mensen kiezen voor een jas met jacquard print, terwijl die juist heel mooi en elegant staan. De kans dat iemand in dezelfde winterjas loopt als jij is met een jacquard exemplaar een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een jas met luipaard print. Dus ben je nog op zoek naar een mooie winterjas? Ga voor jacquard!

5. Houndstooth

Een klassieke print is de houndstooth print, ook wel pied de poule print genoemd. Vaak zien we dit patroon in zwart-wit of bruin tinten in winterjassen. De print heeft een rijke historie die begint in Schotland. Daar droegen herders dikke wollen jassen voorzien met houndstooth print. Door de jaren heen heeft de modewereld het printje omarmt en vind je tegenwoordig niet alleen mooie winterjassen met dit printje. Maar ook caps, pantalons en accessoires.

6. Dark florals

Donkere bloemenprints zijn een musthave dit najaar. Van jurken tot midi-rokken en ook winterjassen moeten er aan geloven. We zien dan vooral veel lange dustercoat modellen in luxe stoffen met de dark florals print. Het is niet echt een jas voor extreem lage temperaturen, maar meer een jas die je binnen ook heel goed kunt dragen over een outfit. Het is een vrij nieuwe print, die we nog niet eerder op een winterjas hebben gespot, des te leuker om het eens uit te proberen!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren om eens te overwegen om voor een winterjas met print te gaan dit najaar! Begin je zoektocht alvast op Jas.nl en vind jouw nieuwe winterjas met print!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.